Yenilikçi tedavilere ve aşılara erken erişimi sağlama ve Türkiye’nin ilaç keşfi için gereken araştırma ve geliştirme yapısını güçlendirme hedefleriyle yola çıkan MSD, üniversiteler ile yaptığı iş birliklerini sürdürüyor. Klinik araştırmalar alanında gerçekleştirilen bilimsel iş birlikleri ile pek çok başarıya imza atan MSD Türkiye ve Ege Üniversitesi, iki yıllık birliktelik sonrasında karşılıklı iyi niyet antlaşmasını uzatma kararı aldılar.
Ege Üniversitesi ile gerçekleştirilen iki senelik bilimsel iş birliği süresince; MSD Türkiye Bölgesi Genel Müdürü Gözde Güllüoğlu, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve MSD Türkiye, Orta Doğu ve Mısır Klinik Araştırma Direktörü Betül Erdoğan’ın destekleriyle, karşılıklı hedeflenen pek çok noktada gelişim gösterildi. Onkoloji, enfeksiyon ve aşı alanları öncelikli olmak üzere merkezde yürütülen klinik araştırma tedavi alanlarının çeşitliliği artırıldı. Merkezin potansiyeli maksimumda kullanılarak, yürütülen klinik araştırma sayısında ve bununla paralel olarak Türkiye’de yürütülen klinik araştırmalara hasta katkısında önemli ölçüde artış gerçekleştirildi. Daha çok hastaya, yenilikçi ilaç ve aşı çalışmalarına erişim imkanı sunuldu, hekimler ise yenilikçi ilaç ve aşıları erken deneyimleme fırsatı edindi. Daha fazla klinik araştırma yürüten merkezde, klinik araştırma alt yapısı güçlendi ve klinik araştırma merkezi başlatma süreçlerinde iyileşme gerçekleşti.
MSD’nin Ege Üniversitesi ile yaptığı bu bilimsel iş birliği çerçevesinde konuşan MSD Türkiye Bölgesi Genel Müdürü Gözde Güllüoğlu, “MSD Türkiye olarak üniversite ve sanayi iş birliği uygulamalarının ülkemize çok büyük başarılar getireceğine inanıyoruz. Ege Üniversitesi ile yaptığımız başarılı bilimsel işbirliği sayesinde onkoloji, enfeksiyon ve aşı alanları öncelikli olmak üzere tüm tedavi alanlarında klinik çalışmalarımızı yürütmeye devam edeceğiz” dedi.
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi’nin klinik ve akademik anlamda ciddi bir potansiyeli var. İki kurumun da klinik araştırmalar konusunda köklü ve başarılı bir geçmişi bulunuyor. Bu noktada birlikte yürüttüğümüz bu ortak çabanın ülkemiz sağlık camiasına yeni ufuklar açacağına inanıyorum. Ülke olarak klinik araştırmalara daha çok katkı yapabilecek, yatırım çekebilecek ve yenilikçi tedavileri insanlara ulaştırırken öncü rol oynayabilecek bir potansiyele sahibiz. Ege Üniversitesi olarak bilimsel iş birliklerimiz ile bu potansiyeli gerçekleştirme arzusundayız” şeklinde konuştu.
MSD Türkiye, Orta Doğu ve Mısır Klinik Araştırma Direktörü Betül Erdoğan ise, “Klinik araştırmalar alanında gerçekleştirilen bu bilimsel iş birliği ile hastaların ve hekimlerin yenilikçi tedavilere ve aşılara erken erişimini sağlarken, ilaç ve aşı geliştirmenin artmasıyla Türkiye’nin ilaç keşfi için gereken araştırma ve geliştirme yapısını güçlendirerek rekabetçiliğini artırmasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. MSD Türkiye olarak ülkemizde klinik çalışmaların doğru zemine oturtulabilmesine destek olmak için her türlü katkıyı vermeye, tüm bilgi ve tecrübemizi aktarmaya hazırız. Toplumumuzun daha sağlıklı bir yaşam sürmesi ve yenilikçi tedavilere daha erken ulaşabilmesi adına gerçekleştireceğimiz bu iş birliklerimizin sonuçlarını almaya devam edeceğimize inancım tamdır” dedi.