Haberler

Actual Medicine

Pfizer’den Sağlık Bakanlığı Onaylı 39. “Klinik Araştırma Eğitim Programı”

Pfizer Türkiye, T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun (TİTCK) onayı, Hacettepe Üniversitesi ve Türkiye Romatoloji Derneği iş birliği ile sağlık mesleği mensuplarına yönelik 39. Klinik Araştırmalar Eğitim Programı'nı 15 Mart Cumartesi günü gerçekleştirdi. Program sonunda yapılan sınavla katılımcılara Klinik Araştırmalar Eğitimi Başarı Belgesi verildi.

Atölyeler, anket ve soru-cevap seansları ile interaktif bir şekilde gerçekleştirilen etkinlikte; Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Romatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türkiye Romatoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat Kiraz ile Pfizer Klinik Araştırmalar Türkiye, Rusya, Kuzey Afrika ve Orta Doğu Klinik Araştırmalar Bölge Kıdemli Direktörü Dr. Gökhan Duman açılış konuşmalarını yaptı.

Prof. Dr. Kiraz açılış konumaşmasında: “Akademik kariyerin en önemli gerekliliklerinden biri bilimsel yayın yapmaktır ve bu süreçte klinik araştırmalar büyük rol oynar. Araştırmaların yüksek kaliteli ve standartlara uygun olması, yayınların niteliği ve akademik kariyer açısından büyük önem taşır. Klinik araştırmalar modern tıbbın ilerlemesi için gerekli, hatta hayati öneme haiz olan çalışmalardır. Klinik araştırmalar aynı zamanda daha sağlıklı bir yaşamın temel taşlarından biridir. Klinik araştırmalarda güvenilirliğin sağlanması, hasta haklarının korunması ve etik kurallara uyumlu olunması büyük önem taşıyor ve bunun için de süreçlerin standartlaştırılması gerekiyor. Bugün burada romatoloji, dermatoloji, enfeksiyon, hematoloji, onkoloji ve kardiyoloji gibi birçok farklı branştan katılımcılarla gerçekleştirdiğimiz “Klinik Araştırmalar Eğitim Programı”, bu standardizasyonun sağlanmasına önemli bir katkı sunuyor. Pfizer Türkiye tarafından gerçekleştirilen bu program bundan sonra yapacağımız klinik araştırmalara katılım açısından önemli. Çevrim içi olarak düzenlenen, son eğitim programımıza koşulsuz destek vererek gerçekleşmesini sağlayan Pfizer Türkiye’ye teşekkür ederiz” dedi.

Pfizer Klinik Araştırmalar Türkiye, Rusya, Kuzey Afrika ve Orta Doğu Klinik Araştırmalar Bölge Kıdemli Direktörü Dr. Gökhan Duman: “Pfizer olarak, 176 yıldır hastaların hayatını değiştiren çığır açan yenilikler misyonuyla, Pfizer Türkiye olarak ise, 1957’den bu yana, küresel bilim ve bilgi ağı ile Türkiye’nin bilimsel birikimi arasında bir köprü olarak çalışıyoruz. Klinik araştırmalar; hastalarımızın yenilikçi ilaç ve tedavilere erişimini sağlarken, Türkiye’deki bilim ortamının gelişmesine ve bilim insanlarımızın küresel ilaç Ar-Ge süreçlerinde daha etkin roller üstlenmesine katkıda bulunuyor. 300 milyar ABD doları seviyelerinde olan yıllık küresel ilaç Ar-Ge yatırımının ve klinik araştırmaların yaklaşık %65’i ABD ve Avrupa ülkelerinde gerçekleşiyor. Türkiye ise bugün endüstri sponsorlu aktif klinik araştırma sayısı açısından dünya genelinde 20. sırada yer alıyor. Bu tablo, ülkemizin potansiyelini henüz tam anlamıyla ortaya koyamadığını gösterse de son yıllarda bu sıralamada hızla yükseliyor olmamız umut verici bir gelişme.

Pfizer Türkiye olarak, ülkemizde ilaç Ar-Ge’sinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla birçok destek ve iş birliği projesi hayata geçiriyoruz. Klinik Araştırmalar Eğitim Programı”nı 25 yıldır Türkiye’nin dört bir yanında bilim insanlarına yönelik olarak düzenledik ve bugün bu eğitimlerimizin 39.’sunu gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Şimdiye kadar 3.500’den fazla araştırmacının eğitimine katkıda bulunduk. Önümüzdeki yıllarda da bu eğitim programıyla Türkiye’de ilaç Ar-Ge'sinin, bilim ortamının gelişmesine ve yüksek kalite standartlarında araştırmaların yapılabilmesine katkıda bulunmaya devam edeceğiz.”

Pfizer Klinik Araştırmalar Merkez Operasyonları Direktörü Meral Duru ise konuyla ilgili şunları söyledi: “Klinik araştırmalar, yenilikçi tedavilerin hastalara erken ulaşmasını sağlarken, bilimsel altyapının güçlenmesine ve araştırmacı hekimlerin mesleki gelişimine de önemli katkılar sunar. Bugün, Hacettepe Üniversitesi ve Türkiye Romatoloji Derneği iş birliği ve T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun onayı ile gerçekleştirdiğimiz “Klinik Araştırmalar Eğitim Programı” sayesinde ülkemizde araştırma kültürünün gelişmesini, araştırmacı sayısının yükselmesini ve bu doğrultuda araştırmaların artmasını hedefliyoruz” dedi.

GERİ DÖN

Gizlilik Beyanı

Yazarlar, Actual Medicine dergisi tarafından yukarıda istenen bilgileri sisteme yüklemeyi kabul ederler. Actual Medicine, kişisel bilgilerinizin gizliliği ve güvenliğini koruyacaktır. Herhangi bir kişisel bilgi sadece bu dergi ve bilimsel amaçlar için kullanılacaktır. Bu bilgiler başka amaçlarla kullanılmayacak ve üçüncü taraflarla paylaşılmayacaktır. Tek istisna, mahkeme kararları, taleplere karşı savunma hakları, yasadışı faaliyetlerden korunma ve benzeri yasal durumlardır.
Yazarlar; dergideki yenilikler, sağlık dünyasındaki gelişmeler, kongreler, sempozyumlar, toplantılar, seminerler ve farmakolojik gelişmeler hakkında Actual Medicine dergisinden gönderilecek yazılı, sözlü ve görsel bilgilendirme e-postası almayı kabul eder.